Wat is een e-bike?

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen, maar wat is het nou eigenlijk zo een e-bike? Als je geen idee hebt wat het is, zal je waarschijnlijk denken dat het voor luie en oudere mensen is. Schijn bedriegt want ook steeds meer jongeren zien het nut van een e-bike in.

E-bike of elektrische fiets

Een e-bike is een fiets met een elektrische motor. Een ander woord voor e-bike is elektrische fiets. Hier zit geen verschil in kwa betekenis. Als je begint met fietsen op een e-bike zal de motor aangaan en je op de gewenste stand hulp aanbieden bij het trappen. Een e-bike kan je ondersteuning geven met het trappen tot 25 km per uur en hier hoef je geen helm voor te dragen. De elektriciteit wat wordt gebruikt door de e-bike, wordt uit de accu gehaald. Deze accu’s zijn oplaadbaar. Door een e-bike kan je sneller op een gewenste bestemming komen zonder meer moeite te hoeven doen. Dit kan door weer en wind. 

Verschillende soorten

Zoals bij een normale fiets, heeft de e-bike ook een ruim assortiment aan verschillende fietsen. Het grootste verschil bij een e-bike is dat de motor op drie verschillende plaatsen kunnen zitten. Zo heb je de voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor. Het is niet per se dat de één beter is dan de ander. Het ligt voornamelijk aan jouw voorkeur en waar je de meeste ondersteuning nodig hebt. Zo heb je ook een e-bike heren. Hierbij zit een stang in het midden en heeft het een grotere framemaat. Vaak heb je dezelfde soort fiets dan ook voor vrouwen, waarbij de instap juist extra laag is. 

Prijs van een e-bike

De prijzen van een e-bike zijn heel verschillend. Het ligt er namelijk aan wat voor een e-bike je wilt, welke ondersteuning, model, merk etc. De prijs voor een e-bike ligt tussen de €1500 en €3000. Natuurlijk zitten hier een paar uitschieters hoger en langer tussen. Je kan een kijkje nemen op amslod fiets prijs, zodat je ongeveer kan verwachten hoe duur een e-bike is als die uit Nederland komt, direct van de fabriek. 

Keuze maken

Het is een grote uitgaven en een stuk duurder dan een normale fiets, dus hoe beslis je nou eigenlijk welke e-bike juist is voor je. Eerst raden wij je aan om goed research te doen. Als je er niet uitkomt of je een voorwielmotor, middenmotor of achterwielmotor wilt is het belangrijk om alle drie de soorten uit te proberen. Zo voel je het verschil en weet je welke bij je past. Nadat je deze keuze hebt gemaakt, kan je bij verschillende e-bike winkels een afspraak maken voor een proefrit. Voordat je een e-bike winkel kiest is het ook zeer belangrijk om de consumentenreviews van Amslod fietsen bijvoorbeeld te lezen. Zorg ervoor dat je eerst wat onderzoek doet voordat je de fiets gaat testen. Zo weet je waar je op moet letten en heb je eventueel vragen die je kan stellen.