Stappenplan: elektrische bakfiets kopen

Goede kwaliteit

Je wilt graag een bakfiets kopen en dan het liefst ook een elektrische bakfiets. Het fietsen met een bakfiets is uiteraard wat zwaarder dan het fietsen met een gewone fiets. Het voordeel van een elektrische bakfiets is dat het je ondersteuning biedt bij het fietsen. Maar hoe maak je de juiste keuze? In dit artikel hebben wij de verschillende stappen voor je op een rijtje gezet.

Koop een mooie Dolly Bakfiets

Bepaal je budget

Allereerst is het goed om te kijken naar je maximale budget. Hoeveel geld kan en wil je maximaal aan je elektrische bakfiets besteden? Bakfietsen zijn niet heel goedkoop en elektrische bakfietsen zijn ook meteen weer een stukje duurder. Daarom is het aan te raden om van tevoren goed te bepalen wat je maximale budget is.

Schrijf jouw wensen op

Naast je budget zijn natuurlijk ook jouw wensen van belang bij het zoeken naar een bakfiets. Hoe veilig wil je dat de bakfiets is? Hierbij kun je denken aan de reflectoren en verlichting, de aanwezigheid van gordels en kantelstoppers en de hoogte van de bak. Vraag jezelf ook af hoe groot de bakfiets moet zijn en aan welke eisen de bakfiets volgens jou nog meer moet voldoen.

Schrijf deze wensen allemaal op. Sorteer ze vervolgens: je belangrijkste wensen plaats je bovenaan en je minst belangrijke wensen onderaan. Indien je concessies moet doen omdat je budget niet hoog genoeg is, weet je dan meteen welke wensen je moet laten gaan.

Lees de recensies

Voordat je overgaat tot de aankoop van een bakfiets is het sterk aan te raden om eerst de recensies te lezen. Aan de hand hiervan kun je zien wat de ervaringen zijn en bepalen of het wel of niet een goede bakfiets is. Ook kun je op internet vaak verschillende testen van bakfietsen vinden.