Beste mountainbikeroutes in Duitsland

Duitsland heeft enkele van de beste mountainbikeroutes. Deze paden lopen door schilderachtige schoonheid en verbazingwekkende landschappen bezaaid met bergen, valleien, beekjes en bossen. Voor mountainbikeliefhebbers is Duitsland een paradijs met eindeloze mogelijkheden. Vanuit je vakantiehuis in Duitsland kun je alleen maar plezier hebben!

Beierse Woud

Als eerste op de lijst staat het nationale park Beierse Woud. Het is een van de meest spectaculaire routes om te verkennen. Het pad loopt door een gebied dat tijdens de Koude Oorlog een militair beperkte zone was. Het bos is ongerept en de singletracks zijn speciaal gebouwd met hoogtes van meer dan 1.400 meter boven zeeniveau. De route is 295 km lang en is wettmode fietsvriendelijk.

Bad Salzdetfurth – Sankt Andreasberg

De tweede op de lijst is de route Bad Salzdetfurth – Sankt Andreasberg. Deze route is een perfecte keuze voor degenen die liever bergop en bergaf terrein verkennen. Het beschikt over 34 km aan goed gemarkeerde paden die door het Harzgebergte lopen. De route biedt prachtige landschappen, met schilderachtige uitzichten op de glooiende heuvels en bossen. De paden zijn niet al te technisch, waardoor ze geschikt zijn voor motorrijders van elk niveau.

Elzas

De derde op de lijst is de piste van de Elzas. Het pad loopt door het prachtige Zwarte Woud en beschikt over prachtige singletracks die perfect zijn voor adrenalinezoekers. Het is 143 kilometer lang en de route is goed aangegeven. De Elzas-piste is een luspad dat door steile hellingen, bergafwaarts terrein en singletracks loopt. Het prachtige landschap en de uitstekende faciliteiten maken het een favoriet van veel motorrijders.

Rothaarsteig

De vierde op de lijst is de Rothaarsteig in Sauerland. De route beschikt over een uitgebreid netwerk van paden die door de prachtige bossen en hoge bergen lopen. Het parcours is 148 km lang en geschikt voor alle niveaus van mountainbikers. Het pad biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap, inclusief het stuwmeer Edersee.

Tegernsee

De vijfde op de lijst is de Tegernsee-route in Beieren. De route is adembenemend, met prachtige landschappen, glooiende heuvels en adembenemende uitzichten op de bergen van de Alpen. Het parcours is 27 km lang en heeft zowel bergop als bergaf terrein, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren mountainbikers.

Duitsland biedt uitgebreide en indrukwekkende mountainbikeroutes die een perfecte gelegenheid bieden om de prachtige natuur te verkennen. Bovenstaande routes zijn slechts enkele van de talloze beschikbare routes. Of je nu een beginner of een gevorderde mountainbiker bent, Duitsland is een geweldige locatie om te verkennen. Vergeet niet om de weersvoorspelling te controleren, voldoende water en voedsel mee te nemen en vergeet nooit je helm mee te nemen. Met dit in gedachten bieden de paden je het avontuur van je leven. Plan dus snel een vakantie op een vakantiepark in Duitsland en ontdek deze routes!