Zijn siliconen slangen de vervangers van de rubberen?

Slangen

Niet zo lang geleden maakte pakweg alle bedrijven en doe het zelf- ers gebruik van rubberen- in plaats van een siliconen slang. Die zag je aan je koelkast maar ook als bijvoorbeeld de automonteur aan je voertuig sleutelde. “ De rubberen slang is uitgedroogd”, kreeg je wel eens te horen. Na alle nodeloze ellende kwam je het probleem eindelijk te weten en maakte de oude rubberen slang tijdelijk plaats voor een nieuwe.

Siliconen slang

Tegenwoordig wordt al gauw gekozen voor een siliconen vervanger van de rubberen slang die wij van oudsher kennen. Niet vreemd! Deze slangen zijn flexibeler en hebben ten opzichte van de rubberen voorganger een scala aan voordelen. De populariteit kunnen wij zien aan de verschillende online speciaalzaken die het product promoten. En dat ze gewild zijn, valt te concluderen aan de hand van het toenemend aantal verkopen in speciaalzaken.

Verschillende vormen en modellen

Als je een speciaalzaken bezoekt, zal je zien dat de slangen in diverse kleuren en modellen te verkrijgen zijn. De meest voorkomende kleuren zijn blauw, wit- transparant en zwart. Maar uiteraard zijn zij ook naar gewenste kleur te vervaardigen. De z.g. custom slang. Meestal zijn de slangen volledig uit silicone opgebouwd maar soms zijn ze voorzien van een metalen spiraal zoals aluminium of koper, voor speciale doeleinden en wat extra support. Elke type silicone slang heeft zo zijn eigen gebruikswijze en specialiteit zoals voor de bestendigheid tegen weersomstandigheden en benzine gebruik. Net als bij de andere slangen zijn hier ook de nodige hulpstukjes zoals bochten en verleng- en koppelstukjes voor te verkrijgen.

QSP

Toepassing

Veelal worden siliconen slangen gebruikt als lucht slangen, koelwater slangen, turbo slangen en onder andere ontluchtingsslangen. Ook voor de verwarming wordt gebruik gemaakt van deze slangen. Kortom, de slangen worden reeds jaren ingezet in de industrie, offshore, performance en automotive.

Dus worstel jij nog steeds met de rubberen slangen die keer op keer uitgedroogd zijn? Dan in het tijd voor een vervanging met silicone,