Tips voor jouw verbouwing

Heb jij plannen om je huis te verbouwen? Twijfel niet langer en begin er gewoon aan! Ik weet dat veel mensen lang tegen een verbouwing aanhikken maar dat is helemaal niet nodig. Als je er eenmaal aan begint zul je zien dat het allemaal reuze meevalt. In deze blog geef ik je een paar tips en wat inspiratie, ik hoop dat je er wat aan hebt!

Kleine ingreep, groot resultaat

Voor veel mensen klinkt een verbouwing als heel veel werk. Terwijl dat het vaak helemaal niet is! Sommige kleine aanpassingen in je huis kunnen al voor een heel groot resultaat zorgen. Dan is een hele verbouwing verder niet eens meer nodig. Typisch geval hiervan is je badkamer. Wat wil jij bereiken met de verbouwing van je badkamer? Meer comfort en een betere uitstraling? Denk dan eens na over een stortdouche. Dit haalt de hele uitstraling van je badkamer in een keer omhoog. Misschien een likje verf nog over de muren, en een helder spotje in het plafond en jouw badkamer ziet er weer uit als nieuw! Kleine ingreep dus, met veel resulaat.

Doe het niet alleen

Een verbouwing veel werk? Wel als je het in je eentje doet! Maar dat is helemaal niet nodig, schakel de hulp van wat vrienden en familie in en maak er een gezellige dag van! Vele handen maken licht werk en dat is ook zeker het geval bij een verbouwing. Dus moet jij een kamer schilderen, een zolder leeghalen of een schuurtje in je tuin bouwen? Haal wat vrienden erbij en deze klus is zo gepiept. Als jullie met veel zijn is het werk zo af, en heb je daarna tijd om gezellig samen te eten of een biertje te drinken.

Vraag de professional

Sommige klussen zijn moeilijker. Bijvoorbeeld als je een nieuw elektriciteitsnetwerk wilt leggen, een schoorsteen wilt plaatsen of een volledige verbouwing van je zolder wilt doorvoeren. Begin niet aan klussen die te moeilijk voor je zijn, je zult merken dat je anders vastloopt en je verbouwing daardoor langer duurt dan nodig is. Als je niet precies weet wat je doet kun je ook voor schade zorgen die later lastig weer te herstellen is. Schakel daarom op tijd de hulp in van een professional. Zo kies je voor kwaliteit en vakmanschap, en dat zie je zeker terug. Bedenk daarom goed wat je zelf kunt en wil doen, en wat je liever uitbesteed. Zoek een ondernemer waar jij je prettig bij voelt en waarbij je het idee hebt dat er naar jouw input geluisterd wordt. Zo verloopt je verbouwing helemaal soepel.