Vooraf de autoschade berekenen

AAS Dagherstel biedt als één van de weinige schadeherstelbedrijven de mogelijkheid van zelf autoschade berekenen voorafgaand aan het herstel. Dat doe je op de site met de autoschade calculator. De calculator is handig en eenvoudig in het gebruik. Als eerste geef je aan de hand enkele afbeeldingen aan op welke plek een beschadiging zit. Je hebt keuze uit de voorkant, achterkant, rechter- en linkerzijkant en het interieur. Vervolgens krijg je een meer gedetailleerde afbeelding te zien van de plek van de beschadiging.

Autoschade berekenen van het interieur

Als je de autoschade berekenen wilt van een beschadiging aan het interieur heb je in de eerste stap van de calculator gekozen voor Interieur. Als vervolgkeuze kun je alleen Overige selecteren. Daarna moet je selecteren of er een beschadiging is van het dashboard of aan de bekleding. Je kunt ook selecteren dat er geen schade is, maar dat er sprake is van nare luchtjes of van vuile autobekleding. Door aan te geven welke schade je wilt laten herstellen krijg je meteen de herstelkosten te zien. Als je wilt kun je de berekening via e-mail laten opsturen. Je kunt ook meteen een afspraak maken.

Autoschade berekenen aan de voorkant

Autoschade berekenen aan de voorkant van je auto verloopt iets anders. Eerst selecteer je in de calculator Autoschade aan de voorzijde. Op de gedetailleerde afbeelding kun je aangeven of het gaat om schade aan een koplamp, een spiegel, de voorbumper, de voorkant of de voorruit. Als je de voorkant selecteert heb je als vervolgkeuze het laten herstellen van een kras of Overige. Bij overige kun je kiezen uit twee methoden om doffe lak te herstellen. Bij elke keuze in de autoschade calculator zie je meteen wat het kost. Je kunt ook onmiddellijk een afspraak inplannen.