De toenemende populariteit van de e-bike

Fietsen, Nederlanders kunnen er wat van. We zijn waarschijnlijk wel het meest fietsende land ter wereld. Er zijn in de grote steden van Nederland zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht meer fietsen dan inwoners. We beginnen al met fietsen op jonge leeftijd wanneer we naar school en terugfietsen. Zelf weet ik nog heel goed dat ik dagelijks een uur fietste tijdens mijn middelbareschooltijd. En soms wel twee uur. Ik moest namelijk een half uur naar school fietsen en een half uur terugfietsen en sommige dagen moest ik dan nog een keer terug naar de Freerecordshop dichtbij mijn school om daar te werken en weer terug. Ook tijdens de studententijd fietsen de meeste studenten gigantisch veel.

Ideaal land?

De reden dat er zoveel gefietst wordt, zeggen velen, is omdat Nederland zo’n vlak land is. We hebben geen heuvels dus het is makkelijk fietsen. En dit is in principe ook deels waar. Maar tegelijkertijd is het ook een realiteit dat we niet altijd het weer mee hebben zitten. We hebben in Nederland ontzettend veel regen. We zijn een van de natste landen ter wereld en hebben ook ontzettend veel stormen en wind. Dit betekent dat fietsen niet altijd even leuk is. Dit is naar mijn mening een van de redenen dat de e-bike zo populair aan het worden is.

De e-bike

De e-bike of elektrische fiets bestaat al langer maar is slechts recentelijk heel populair aan het worden. Voorheen was het vooral een fiets voor oudere mensen, mensen die niet meer zelf konden trappen. Maar nu is het meer een effectieve oplossing geworden voor alle soorten mensen die ook gewoon fietsen maar soms dat extra steuntje in de rug willen. Stella fietsen zijn een van de meest populaire merken e-bikes in Nederland. Met een e-bike kun je ook gewoon trappen maar stel je wordt wakker, kijkt naar buiten en het stormt gigantisch. Je weet dat je de fiets op moet maar dat het niet makkelijk gaat worden. Dan brengt een e-bike de oplossing. Je hoeft niet compleet doodop en bezweet op je werk te komen. Het is ook handig als je bijvoorbeeld een lange tocht gaat fietsen.

Toekomst is elektrisch

De toekomst is elektrisch, steeds meer auto’s gaan elektrisch rijden en het is dan ook logisch dat dit ook zijn intrede doet bij fietsen. Op deze manier kunnen we ook langere afstanden afleggen met de fiets en een e-bike is natuurlijk altijd nog veel goedkoper en zuiniger dan en auto.