Volvo, duurzaam en veilig rijden

Volvo v60 occasion

Mijn leven lang ben ik al gek op auto’s en autorijden. Zodra het mocht heb ik mijn rijbewijs gehaald. De eerste keer was ik geslaagd. Voordien had ik al vaak stiekem op verlaten terreinen gereden. Mijn vader deed de reparaties altijd zelf. Hij zette de krik eronder, legde een oude deken op de straat en verving zowat alles wat er te vervangen viel. Daardoor werd zijn oude auto feitelijk weer nieuw. Hij begon met een lelijke eend. Toen was ik nog heel klein. Daarvan kan ik me de gele koplampen nog herinneren. Ook dat je door een gaatje in de vloer de straat zag, wat er best spannend uit zag als je eenmaal vaart had. Pa had iemand kunnen vinden die het oude eendje wilde overnemen. Hij kocht een derdehands bordeauxrode Simca 1000, een lichte wagen, een viercilinder met de motor achterin. Het karretje was enorm gevoelig voor zijwind. Die wagen hebben we niet lang gehad vanwege aanhoudende startproblemen. Dan moest er weer een buurman gecharterd worden, ging mijn vader met startkabels aan de slag en kwam ik wéér te laat op school. De Simca werd al snel ingeruild voor de Toyota Corolla. Daar hebben we wat mee afgesjouwd met ons gezin. We gingen met drie kinderen achterin op vakantie. De achterbak was helemaal volgestouwd met een bungalowtent, kleding voor twee weken, speelgoed, boeken, een opblaasbadje, een bal, een badmintonset en meer. We zaten bovenop de slaapzakken en ik legde mijn benen op de koelbox. Zwaarbeladen reden we naar onze vakantiebestemming en terug. We leken de Flintstones wel. Het autootje bleef het altijd netjes doen.

Promotie

De promotie van mij pa werd gevierd met een nieuwe auto. Vanaf dat moment reed hij alleen nog maar Volvo. We waren de koning te rijk. Wat een degelijkheid en wat een ruimte! Die wagen deed het altijd goed. Elk voordeel heeft zijn nadeel. Geen geklus meer onder de wagen op de straat, dat vond ik als kind wel jammer want ik keek altijd graag naar mijn pa als hij kluste.

Traditie

Tradities moet je in ere houden. Zelf heb ik ook altijd uitsluitend Volvo gereden. Eerst reed ik de oude wagens van mijn pa op maar inmiddels heb ik een goede baan en een gezin. Gisteren hebben we een bezoek gebracht aan volvo v60 occasion. We hebben een mooie V60 gekocht. Over een paar dagen kunnen we hem ophalen. Dat is mooi want over een week gaan we op vakantie naar Göteborg in Zweden, naar het Volvo museum.