Schokbrekers vervangen, een eenvoudige klus

Moet je schokbrekers vervangen? Dit kost veel geld. Wanneer je handig bent met auto’s raad ik je aan om de onderdelen te kopen en het zelf te doen. Weet je er niks vanaf, dan zou ik echt iemand zoeken die dit voor je kan doen. Vroeger maakte ik de fout om dit bij de garage te laten doen. Het is natuurlijk geen fout, ik overdrijf, maar het is wel erg veel geld. Toen ik eenmaal mijn vader het werk liet opknappen – jarenlang monteur geweest – hoefde ik alleen maar de schokbrekers te kopen. Dit scheelt werkelijk honderden euro’s. Mijn vader was zelfs een beetje bozig, dat ik hem nooit eerder had benaderd. Ik dacht alleen maar: ik wil je niet lastigvallen op je oude dag. Maar daar denk ik sindsdien wel anders over.

Aan de slag, koop je onderdelen

Wanneer je zelf geen verstand ervan hebt en je ook niemand kent, dan adviseer ik je overigens wel om naar de garage te gaan, anders wordt het een gevaarlijke klus. Maar ik ga ervanuit dat iedereen wel iemand kent die hier bedreven is is. Al is het via-via. Laats kwam er rook uit mijn motorkap, terwijl ik midden in de file stond. Ik schrok me dood. Ik heb meteen mijn vader gebeld en de auto aan de kant gezet. Ik dacht dat er olie lekte, en toen werd het meteen erg spannend. Mijn vader is naar me toegereden en zag toen dat het koelvloeistof was. Een hele andere zaak. Zo zie je maar weer, je moet wel echt iemand kennen die verstand heeft van auto’s.