Goedkoop autobanden: let op de kleintjes

Je let graag op de kleintjes, dus je wil ook goedkoop autobanden aanschaffen. Logisch, maar houdt wel rekening met een aantal zaken. Goedkoper betekent dat er meer spaargeld overblijft voor een leuke vakantie, maar dit is voor je auto niet altijd de beste keuze. Zo vraagt elke rijstijl een ander soort band, en de ene rijstijl heeft meer kwaliteit nodig dan de andere. Hoe herken je de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw autobanden? 

Goedkoop autobanden aanschaffen

Ben je vaak en lang op de weg te vinden? Dan zullen je banden sneller slijten. Dit dien je in overweging te nemen in verband met de profieldiepte van een band. Het bandenprofiel zorgt er namelijk voor dat je genoeg grip hebt op de weg, waardoor je de controle over je auto niet zal verliezen. De profielbandvereisten zijn voor iedereen verplicht, maar vooral wanneer je veel buiten de stad bent dien je hiernaar te kijken.  Een A-merk band zal niet goedkoop zijn, maar je kunt bij de autobandenhandelaar tweedehands banden kopen. Deze zullen voldoen aan de minimumvereisten. 

Kwaliteit heeft een prijs

Een goede kwaliteit band is vaak niet goedkoop, vooral de topmerken niet. Je hebt tegenwoordig ook merkloze banden. Deze zijn een stuk minder duur, maar zullen minder lang meegaan op de weg. Perfect voor wanneer je alleen korte afstanden rijdt én goed voor de portemonnee. Ga wel regelmatig langs je garage om je banden te laten nakijken zodat je altijd met een goed gevoel de weg weer opgaat.