Rijschool Eindhoven

Dekker is de bekendste rijschool Eindhoven. Deze rijschool bestaat in 2022 negentig jaar en is de oudste rijschool van Nederland. In 1932 startte het bedrijf met één auto, een legendarische Traction Avant. Deze auto werd in het begin niet alleen gebruikt voor rijlessen, maar er werden ook taxiritten mee gemaakt. Tegenwoordig is dat bij rijschool Eindhoven niet meer aan de orde. Het bedrijf beschikt over een grote vloot aan leswagens. Er wordt rijles aangeboden voor alle soorten voertuigen. Je kunt er dus naast rijles voor personenwagens ook rijlessen krijgen voor de motor en voor het professionele wegvervoer.

Les gaat altijd door bij rijschool Eindhoven

Eén van de sterke punten van rijschool Eindhoven is dat afspraken altijd worden nagekomen. Als er een rijles is gepland en de instructeur kan deze door ziekte of vanwege een andere reden niet geven, dan wordt er gezorgd voor een andere instructeur. Hetzelfde geldt voor de lesauto’s. Als er een auto van rijschool Eindhoven kapot gaat betekent dat niet dat de rijlessen niet doorgaan. Het bedrijf heeft zo’n grote vloot aan lesauto’s, dat er kan worden gezorgd voor een vervangende auto. Daardoor komt het vrijwel nooit voor dat geplande rijlessen moeten worden afgezegd.

2todrive

Sinds 2011 is het toegestaan om al met rijlessen te beginnen als je nog geen 18 bent. Bij rijschool Eindhoven worden rijlessen voor 17-jarigen aangeboden onder de naam 2todrive. Een 17-jarige mag ook examen doen. Als hij zijn rijbewijs dan haalt is het voor hem niet toegestaan om alleen in een auto te rijden. Totdat zo’n jonge chauffeur 18 jaar is moet er altijd een ervaren chauffeur naast hem zitten. Dat is niet zo leuk voor deze jonge chauffeurs, maar dat weerhoudt hen er niet van om in groten getale gebruik te maken van het 2todrive pakket van rijschool Eindhoven.