Mijn bijzondere leven als globetrotter!

stedentrip Krakau

Zoals de naam van mijn blog doet suggereren ben ik gek op reizen. Al zo lang ik me kan herinneren vind ik het heerlijk om mezelf onder te dompelen in een nieuwe omgeving. Mijn fascinatie voor reizen was op jonge leeftijd aangewakkerd door diverse leesboeken. Van kinderboeken tot aan literaire meesterwerken: als je goed zoekt, dan vind je genoeg geweldige boeken over reizen en globetrotten. Misschien snap je niet waarom ik zo gek ben op reizen of wellicht sta jij ook al te springen voor de eerst volgende reis. Daarom vertel ik je vandaag over een paar karakteristieke momenten van mijn bijzondere leven als globetrotter! 

Wat is een globetrotter?

Simpel gezegd is het een wereldreiziger. Met jouw hele wereld in een backpack ben jij klaar om de wereld te ontdekken en met eigen ogen te bewonderen. Toch heb je als globetrotter iets extra’s nodig. Een beetje lef, een gevoel voor avontuur en een groot portie nieuwsgierigheid. Je moet als globetrotter met andere woorden een soort onverschrokkenheid hebben. Tijdens het reizen kan er namelijk van alles gebeuren. Planningen worden aangepast, wennen aan een ander klimaat en dat soort veranderingen moet je tot een bepaalde hoogte omarmen. Daarnaast moet je ook redelijk geduldig zijn. Het is vooral niet aan te raden om te haasten. Op die manier bezorg je jezelf alleen maar meer stress. 

Rondreizen op allerlei manieren

Als globetrotter ben ik vaker in het buitenland te vinden dan thuis. Eenmaal thuis ben ik vaak weer de volgende reis aan het uitzoeken, plannen en boeken. Het is overigens een misvatting dat je als wereldreiziger altijd alleen aan het rondtrekken bent. Natuurlijk is dat mijn favoriete manier om een nieuw land te leren kennen. Maar ook ik heb af en toe behoefte aan rust en luxe.

Daarom probeer ik op allerlei manieren de wereld te zien. Ik ben ten eerste al eens op z’n Fly & Drive vakantie geweest. Ten tweede ben ik ook groot fan van stedentrips. Mijn laatste reis was toevallig een stedentrip Krakau. Het heerlijke aan een stedentrip is dat je de tijd kan nemen om een stad echt te ervaren. Zo ben ik tijdens mijn stedentrip Krakau de steegjes en straten ingedoken waar niet bijzonder veel toerisme is. Juist op die plekken kreeg ik een gevoel bij de stadsidentiteit. 

Unieke mensen ontmoeten

Een ander leuk aspect van globetrotter zijn? De mensen die je leert kennen. Jouw eigen belevingswereld is zo groot als je het zelf wil maken. Het overgrote deel van ons blijft comfortabel binnen hun eigen bubbel – en daar is niets mis mee. Persoonlijk vind ik het gewoon ontzettend leuk om unieke en gezellige mensen te ontmoeten. De gesprekken die je met iemand uit een compleet ander milieu kunt voeren, zijn de reis meer dan waard (vind ik tenminste). Waar ben jij voor het laatst op vakantie geweest? Wie ben je toen allemaal tegen gekomen? Zijn er nog plekken waar ik zeker heen moet gaan? Ik hoor ook graag jouw ervaring en reisverhaal!