Op avontuur in Afrika

safari namibie

Het continent Zuid-Afrika is enorm groot, ongeveer 3 keer zo groot als Europa. Als de keuze is gemaakt om naar Afrika te gaan ben je waarschijnlijk uit op avontuur, safari of je wilt het adembenemende landschap bekijken. De redenen om naar Afrika te gaan zijn grenzeloos maar wij zullen de de meest bekende en spraakmakende landen en activiteiten opnoemen. Op deze manier helpen wij jou op weg naar een onvergetelijke vakantie!

De big five spotten

Het uitgebreide dierenrijk in Zuid-Afrika biedt de ultieme kans om op safari te gaan en op zoek te gaan naar de big five. Hoewel de big five door heel Zuid-Afrika te vinden is zijn er wel landen die aan te raden zijn om naartoe te gaan voor safari. Ten eerste zal er gekeken moeten worden naar de tijd waarop gereisd wordt. De perfecte tijd om op reis te gaan wanneer men op safari wilt is van juni tot september. Het perfecte land om naartoe te gaan voor safari is Tanzania, een reden hiervoor is dat er geen gebruik wordt gemaakt van asfaltwegen in de nationale parken in tegenstelling tot vele andere Afrikaanse landen. In Tanzania is de natuurlijke verblijfplaats van de dieren zoveel mogelijk gerespecteerd. Er zullen dus zo min mogelijk aanpassingen door de mens gedaan zijn. Waardoor ook de ervaring zo uniek mogelijk wordt. 

In Tanzania reizen biedt echter nog meer mogelijkheden dan alleen op safari gaan, zo kan men bijvoorbeeld 1 van de 3 afrikaanse wonderen bezoeken in Tanzania. Zuid-Afrika telt in totaal 7 Afrikaanse wondere waarvan dus 3 zich in Tanzania bevinden. 

Nationale parken

In plaats van over het land een safari maken kan er ook op de kustlijn een avontuur beleefd worden. Het Tsitsikamma National Park staat bekend om zijn 80 kilometer lange kustlijn en het schitterende regenwoud. Je kunt hier onder andere wandelen, kajakken, ziplinen en bungeejumpen.

Kaapstad

Wanneer men een leuk stadje zoekt om door te wandelen, shoppen of lekker iets te eten is Kaapstad aan te bevelen. Een van de zeven wereldwonderen is hier te bezoeken, namelijk de Tafelberg. Voor winkelen is het sfeervolle oude centrum aan te raden of bij het Victoria & Albert Waterfront, hier is ook het indrukwekkende Robbeneiland te bezoeken. Op dit eiland heeft Nelson Mandela 18 jaar gevangen gezeten. 

Zuid-Afrika is een prachtig land waar voor iedereen iets te beleven valt, wij hopen jou op weg geholpen te hebben met het plannen van jouw avontuur.