Het verschil tussen shortleasen van nieuwe en gebruikte auto’s en de overwegingen bij het kiezen van één van deze opties

Auto huren

Het shortleasen van auto’s bij Blankert Shortlease is een handige en flexibele manier om toch te beschikken over een auto, zonder de verplichtingen en kosten van een langlopend leasecontract. Bij het shortleasen huur je een auto voor een korte periode, vaak niet langer dan een paar dagen of weken.

Er zijn twee opties bij het shortleasen van auto’s, namelijk het shortleasen van nieuwe auto’s en het shortleasen van gebruikte auto’s. Het is belangrijk om te weten wat het verschil is tussen deze twee opties en welke overwegingen je moet maken bij het kiezen van één van deze opties.

Het shortleasen van nieuwe auto’s

Bij het shortleasen van nieuwe auto’s huur je een gloednieuwe auto voor een korte periode. Dit is een goede optie als je op zoek bent naar de nieuwste technologieën, comfort en veiligheid. Nieuwe auto’s zijn vaak uitgerust met de laatste innovaties op het gebied van infotainment en rijhulpsystemen.

Echter, het shortleasen van nieuwe auto’s is vaak duurder dan het shortleasen van gebruikte auto’s. Hierbij moet je rekening houden met de hogere aanschafprijs van de auto en de lagere inruilwaarde.

Het shortleasen van gebruikte auto’s

Bij het shortleasen van gebruikte auto’s huur je een auto die al een tijdje in gebruik is. Dit is een goede optie als je op zoek bent naar een betaalbare en praktische oplossing. Gebruikte auto’s zijn vaak goedkoper dan nieuwe auto’s en je hebt een groter aanbod om uit te kiezen.

Echter, gebruikte auto’s zijn vaak minder uitgerust met nieuwe technologieën en innovaties, en ze kunnen ook verouderd zijn qua uiterlijk en interieur. Hierbij moet je rekening houden met de mogelijkheid van verdere slijtage en eventuele technische mankementen.