Wat als je accu het begeeft?

Met de auto op vakantie klinkt erg leuk. De achterbank vol, een kofferbak vol zomerse spullen en de muziek op vol volume. Met de auto op vakantie gaan kan een goedkope manier zijn van reizen, maar dan moet wel alles goed werken. Je wilt natuurlijk niet dat je tijdens een lange rit in het buitenland ineens met auto pech aan de weg staat. Autopech dat vaak voorkomt is een kapotte accu s. Dit is namelijk een onderdeel wat zonder dat je het aan ziet komen ineens kapot kan gaan, maar wel erg veel gedoe oplevert omdat het een cruciaal onderdeel is. Hoe kun je dit voorkomen en als het dan toch gebeurt, waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe accu s? Lees hier meer over dit onderwerp.

Hoe kun je het voorkomen

Je weet zeker dat de accu kapot is als deze het van de een op het andere moment niet meer doet. Dit is natuurlijk wel aan de late kant en je wilt er liever bij zijn voordat dit gebeurt. Over het algemeen gaat een accu minimaal 4 jaar mee. Is je accu dus een stuk jonger dan dat, dan hoef je je waarschijnlijk niet zoveel zorgen te maken. Vaak zul je pas in de winter merken dat je accu niet meer in een goede staat is. In de winter wordt er meer van je accu gevraagd en zal deze, wanneer het zich in een slechte conditie verkeert, dus sneller begeven. Maar ook in dit geval zul je er dan te laat bij zijn. Vrijwel alle auto’s hebben een controlelampje in de vorm van een accu, maar vergis je hier niet in. Dit geeft namelijk niet aan dat je accu kapot is, maar alleen wanneer het opladen van de accu niet werkt. Dit zegt dus niks over de staat van de accu. Het beste kun je dit laten checken bij elke onderhoudsbeurt die je hebt bij de garage.

Waar op letten bij aanschaf van een nieuwe?

Wanneer je een nieuwe accu s gaat aanschaffen is het belangrijk om met bepaalde zaken rekening te houden. Xo heeft een auto met een wat zwaardere motor ook een accu met meer kracht nodig. Wanneer de auto voorzien is van veel elektronische snufjes zal de accu ook een grotere capaciteit moeten hebben. Om zeker te weten dat je de juiste accu aanschaft, kun je dit het beste in overleg met een garage doen.