Een veiligheidschecklist

Wist je dat de meeste checks om veilig te rijden op een motor vrij eenvoudig zijn? Om zeker te zijn dat je veilig op de best cafe racer bikes zit, kan je het volgende allemaal doen: 

  • Laat je cafe racer registreren. 
  • Controleer de olie. 
  • Controleer de banden. 
  • Controleer de remmen. 
  • Controleer de ketting en de wielen. 
  • Controleer of de banden de juiste maat hebben, zodat je veilig kan rijden. 
  • Haal een verzekeringsbewijs als dat nodig is. 
  • Inspecteer de motor op krassen of deuken. 
  • Inspecteer op lekke banden en andere problemen. 
  • Controleer op tekenen van roest op het frame en de motor. 

Aluminium onderdelen

Om zelf een jouw cafe racer te customizen, heb je de k100 onderdelen nodig waarvan je motor er beter uit gaat zien of waarvan je motor beter wordt. Het belangrijkste hierin is dat je een goede kwaliteit onderdelen aanschaft. Sommige k100 onderdelen zien er prachtig uit, maar zijn van mindere kwaliteit. Motoronderdelen kan vinden in de winkel of te koop op het internet. Bij de kwaliteitsmerken krijg je vaak ook garantie. Aluminium motoronderdelen zijn een goede keuze voor de motorrijders die kwaliteit willen en hun motor lichter willen maken. Door je motor lichter te maken, kan hij harder rijden en is hij makkelijker te besturen. 

Hoe werkt een uitlaat? 

Een uitlaat zoals de decibel killer uitlaat laat niet zomaar uitlaatgassen ontsnappen uit de motor naar de buitenwereld. Het werkt door middel van een katalysator. In dit geval verandert de katalysator de chemische samenstelling van het uitlaatgas zodat het normale mengsel van zuurstof, kooldioxide en stikstof verandert in een mengsel met minder gevaarlijke stoffen. De samenstelling van de uitstoot verandert niet, maar een deel wordt opgevangen in de uitlaat. De wereld wordt zo minder blootgesteld bepaalde gassen die uit het uitlaatsysteem komen. Een goede uitlaat is dus niet alleen prettig voor een goed geluid, het is uiteindelijk ook beter voor het milieu. 

Regelmatig onderhoud

Er zijn bepaalde caferacer onderdelen bmw r100 die regelmatig onderhoud nodig hebben. Als bmw r100 eigenaar moet je dus kiezen om het onderhoud zelf uit te voeren of om dat onderhoud te laten uitvoeren door een professionele garage. De beste manier om voor uw motoronderdelen te zorgen, is ze zeer regelmatig te reinigen en door ze altijd schoon en droog te houden. Een andere manier om ervoor te zorgen dat je onderdelen lang mee gaan, is door er voor te zorgen dat je ze op de juiste manier gebruikt. Zorg er ook altijd voor dat de onderdelen op de juiste manier bevestigd zijn.