Een auto snel verkopen hangt soms af van details

Wil je je huidige auto inruilen voor een meer exclusiever modeltype? Dan heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden om je auto snel te verkopen. Het verkopen online van een auto groeit nog steeds gestaag. Het is het meest populair om potentiële kopers te vinden, op voorwaarde dat een correcte prijs wordt gevraagd. Als je aan een particuliere wil verkopen, ontvang je een hogere prijs. Een auto snel verkopen, doe je best met een professionele autohandelaar. Weet op voorhand dat de vraagprijs wel een heel stuk lager gaat liggen dan bij een particuliere verkoop. Het grote voordeel anderzijds is dat de deal meteen kan worden afgesloten en dat je je geen zorgen hoeft te maken over de verdere papieren rompslomp. Zelfs zonder APK keuring kan je bij een professionele autokoper terecht.

Denk er goed over na welke waarde je auto heeft

De vraagprijs van de auto is uiteraard van cruciaal belang of je je auto snel kunt inruilen of niet. De waarde van een auto wordt bepaald volgens verschillende criteria: de leeftijd van de auto, het merk, het type en de staat waar de auto zich in bevindt. Om maar meteen een misverstand uit de weg te ruimen. Het aantal kilometers die een auto heeft afgemaald, telt wel degelijk mee. Vaak wordt gezegd dat dit geen invloed heeft op het prijskaartje. Dat is een misvatting. Gemiddeld doet een particulier zo’n 15.000 kilometer per jaar. Op die manier kan je omrekenen of het om een bedrijfsauto gaat of niet als je het bouwjaar kent.

Verzamel alle nodige documenten

Een auto snel verkopen gebeurt vlotjes als je alle documenten in handbereik hebt wanneer de potentiële koper je een bezoekje komt brengen. Verzamel papieren op voorhand zodat je niet moet zoeken naar bepaalde autodocumenten wanneer de verkoop in een beslissende fase zit. Niets zo vervelend om dan nog gaan te zoeken, zowel voor de koper als verkoper. Het spreekt voor zich dat je mooie foto’s maakt van de auto en mogelijke beschadigingen laat zien. Dat wekt wederzijds vertrouwen op. Een auto snel verkopen hangt soms van heel kleine details af.