Goudmijn of rotzooi: inkopen schademotoren

Een schademotor is een motor die schade heeft opgelopen op welke manier dan ook en op welk niveau dan ook. Als er slechts een krasje op zit, is het makkelijk om de motor voor een redelijke prijs in te ruilen of te verkopen. Wanneer er onderdelen missen, kapot zijn of simpelweg nodig zijn aan vervanging om de schademotor weer goed te laten draaien, dan is er al snel meer aan de hand. Een schroefje is zo gefixt, maar wanneer een belangrijk onderdeel van de motor mist of kapot is, kan dit snel veel geld kosten, al helemaal wanneer de kosten voor de uren die de monteur maakt ook erbij komen kijken. Dan is het beter om de motor te verkopen. Hier zijn een aantal redenen waarom een schademotor vooral geen rotzooi is, maar wel een goudmijn!

Soorten inkopers voor schademotoren

Eén van de vele redenen dat motoren zo populair zijn is om ze te gebruiken als display. Handelaren kopen soms motoren in om ze als showmodel te gebruiken voor hun winkel. In dat geval is een schademotor heel nuttig: het voegt een stoere stijl toe die je niet snel ergens terugziet en als dit een motorhandelaar is, is het een mooi visitekaartje. Naast de showmodel die je soms ziet, kan het ook voorkomen dat je motor door een handelaar wordt opgekocht om deze daarna naar een klant in het buitenland te exporteren. Dit kan gebeuren om verschillende redenen, zoals de decoratie op een filmset zoals genoemd, maar het kan ook dat jouw motor net een bijzonder model is die een rijke miljonair als laatste in zijn collectie nodig heeft. Als laatste heb je sleutelaars, oftewel handelaren die de motor opkopen om aan bruikbare onderdelen te komen voor het fixen van andere motoren. Dit gebeurt vaak wanneer je schademotor te veel schade heeft opgelopen en deze niet meer te repareren is zonder er teveel tijd en geld in te steken.

Verkocht, en nu?

Als je je motor wilde ‘verkopen’ voor een nieuwe motor, kan het zijn dat je aan de inruilwaarde hebt gedacht bij een dealer. Dan kan je nu veel plezier beleven aan je nieuwe motor! Als je je motor hebt verkocht aan een handelaar die hem exporteert naar het buitenland, kan het misschien wel zo zijn dat je hem een keertje als film accessoire ziet in een film, of als object bij een fotoshoot!