Zo sluit je de beste speedbootverzekering af!  

Wanneer je de eigenaar wordt van een speedboot zal je tot de vaststelling komen dat het kopen van een dergelijke boot gepaard gaat met een vrij aanzienlijk prijskaartje. Zoveel spreekt voor zich. Het hoeft dan ook bijgevolg zeker niet te verbazen dat het merendeel van de mensen op zoek gaan naar een manier om deze waarde te laten verzekeren. Dit is mogelijk door het afsluiten van een speedbootverzekering. Een dergelijke verzekering werd zoals de naam al aangeeft specifiek in het leven geroepen om een dekking te kunnen voorzien voor schadegevallen die zijn ontstaan aan jouw speedboot evenals aan deze van derden. Wil je hier graag meer over ontdekken? Dan is het verder doornemen van de onderstaande informatie absoluut meer dan de moeite waard.  

Wat is een speedbootverzekering? 

Een speedbootverzekering is zoals de naam uiteraard een beetje weggeeft een verzekering die wordt afgesloten voor een speedboot. Als je eigenaar bent geworden van een dergelijke boot spreekt het voor zich dat je altijd tot de vaststelling zal komen dat er daar een behoorlijk prijskaartje aan verbonden is. Wanneer er zich een schadegeval voordoet (hetzij aan je eigen boot hetzij aan deze van een derde persoon door jouw toedoen) spreekt het voor zich dat je dan ook zeker niet alleen voor deze schade zal willen opdraaien. Dat hoeft ook niet. Door een passende speedbootverzekering af te sluiten kan je dit namelijk op een zeer efficiënte manier voorkomen.  

Welke verzekering is voor jou de beste keuze?  

Ga je een speedbootverzekering afsluiten voor jouw boot? Vergelijk dan zeker even de drie verschillende mogelijkheden die er hiervoor op de markt zijn terug te vinden. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen drie uiteenlopende types van polissen, namelijk: 

  1. De WA-verzekering voor speedboten; 
  1. De WA+ beperkt cascoverzekering voor speedboten; 
  1. De WA+ volledige cascoverzekering voor speedboten; 

Voor welke van deze drie bovenstaande soorten verzekeringen je uiteindelijk ook gaat kiezen, je zal altijd tot de vaststelling komen dat jouw eisen en bovendien ook het budget dat je daarvoor ter beschikking hebt bepalend zullen zijn. In ieder geval, het spreekt voor zich dat het verzekeren van je speedboot met zekerheid altijd de moeite meer dan waard is.  

Hoe besparen op de premie van je speedbootverzekering? 

Het vinden van de interessantste voorwaarden voor jouw speedbootverzekering is uiteraard slechts één ding. Daarnaast spreekt het namelijk voor zich dat je ook altijd aandachtig zal moeten zijn voor de kosten die eraan verbonden zijn. Wat de premie van je speedbootverzekering betreft zal je tot de vaststelling komen dat deze drukken op verschillende manieren kan gebeuren, namelijk: 

  1. Het is mogelijk om ervoor te kiezen om een vergelijking uit te voeren; 
  1. Eventueel kan je opteren voor een bepaald eigen risico bij je verzekering; 
  1. De ene speedbootverzekering is de andere niet (de dekkingen verschillen);  

Voor heel wat mensen geldt bovendien dat ze ook niet of te weinig stil staan bij het ingedekte vaargebied bij een verzekering afsluiten voor hun speedboot. Dat is zeer belangrijk. Niet alleen omdat de behoeften op vlak van vaargebied kan verschillen afhankelijk van de persoon in kwestie, maar ook omdat deze een bepaalde impact heeft op het prijskaartje van de verzekering. Dit is dus beslist een extra element waar je zeker en vast aandacht aan zal willen schenken. Op Eerdmans.nl vind je meer informatie over allerlei verzekeringen.