Wil jij een damesfiets kopen?

Wil jij een damesfiets kopen of toch een moederfiets kopen? Dit zijn twee fietsen die geschikt zijn voor vrouwen. Er lijken amper verschil te zitten tussen die twee, maar er zijn zeker wel een aantal verschillen te vinden. Zo is een moederfiets bijvoorbeeld echt geschikt voor moeders, wegens een kinderzitje. In dit artikel komen alle details naar voren en weet jij welke fiets je moet nemen.

Soorten dames fietsen

Er zijn best wel veel modellen voor vrouwen. Wil je een damesfiets kopen? Dan moet je weten dat je deze kunt herkennen aan de ligging van de bovenste buis van het frame. Bij een herenfiets loopt er bijvoorbeeld de bovenste stang tussen het zadel en onder het stuur iets anders. Bij de damesfiets loopt deze namelijk van laag naar hoog richting het balhoofd. Een omafiets is dan de meest klassieke en bekende fietsmodel van Nederland. Deze komen weer in bepaalde variaties van luxe tot aan goedkopere omafietsen. Ze zijn te herkennen aan de dubbele framebuis en jasbeschermers. Ben je toch van plan om een moederfiets te kopen? Deze zijn ideaal als je jouw kind met een kinderzitje wil vervoeren. Deze fietsen kun je herkennen aan het feit dat de stuur breder en verder van het zadel af is. De reden hiervoor is dat er dan genoeg ruimte overblijft voor de kinderzitje. Bovendien heeft het een lagere instap dan een normale damesfiets en is de standaard voorzien van twee poten. Verder hebben we ook nog eens de elektrische fiets. Hiermee kan je comfortabel onderweg fietsen door de elektrische trap steuning. Zo wordt jij minder snel moe en kan je ook nog eens sneller fietsen! Tot slot hebben we de stadsfiets. Dit is ideaal voor dagelijks woon- en werkverkeer. Deze zijn vaak voorzien van een mooi uiterlijk en vandaar ook de naam.

Voordelen

Wil jij een moederfiets kopen? Dan is het belangrijk om de voordelen te weten. Ze beschikken bijvoorbeeld over een aantal slimme technische toevoegingen. De frame van deze fietsen zijn extra laag, waardoor het heel makkelijk is om op de fiets in te stappen. Vooral als je een kind in de kinderzitje achter of voorop hebt. Dat is dan ideaal voor ieder moeder. In het stuur zit verder een stuurblokkering, de stuur zal niet zomaar omslaan en het gewicht blijft evenwichtig. Wanneer je een damesfiets wil kopen ervaar je bijna dezelfde voordelen als een moederfiets. Zo is het alleen wat smaller, wat op zich niet zo erg is, want je hebt immers geen kind en je zal er alleen zelf op fietsen. Daarom maakt het niet uit of de stuur bijvoorbeeld wat breder is dan normaal.

Conclusie

Damesfiets kopen of moederfiets kopen? Dat was de vraag die we hadden gesteld in het begin van deze artikel. Waarschijnlijk weet jij nu veel meer erover en kan je zelf nu bepalen welk het meest geschikt is voor jou!