Nut van een hydraulische handrem in uw auto

De kans dat u een hydraulische handrem in uw personenauto gebruikt is relatief klein. In de autosport is het gebruik van dit type rem echter veel gebruikelijker! Een hydraulische handrem wordt onder meer veel gebruikt in rallyauto’s en driftauto’s. Binnen de autosport op circuits zult u dit type handrem minder vaak tegenkomen. In dit artikel vertellen we u meer over de werking en het nut van een dergelijke handrem in auto’s.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen, dat een hydraulische handrem de standaardhandrem vervangt. De hydraulische variant wordt direct aangesloten op het bestaande remsysteem in de auto, waarbij de aansluiting in de remcilinder van de auto wordt bewerkstelligd. Wanneer u online een hydraulische handrem bestelt, wordt de remcilinder in sommige gevallen meegeleverd.

Verticale en horizontale hydraulische handrem

Bij het bestellen of implementeren van een hydraulische handrem in de auto, heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een horizontale en een verticale handrem. Er zijn ook modellen, die zowel horizontaal als verticaal gebruikt kunnen worden om te remmen. Het fijne aan een verticale handrem is dat deze vaak veel sneller te bedienen is. U kunt de handrem immers eenvoudig naar u toetrekken. Dit gaat voor veel coureurs makkelijker dan het omhoog bewegen van de horizontaal handrem in de auto.

Er zijn verschillende webwinkels waar u dit type handrem kunt bestellen. U kunt de handrem vervolgens zelf aansluiten, of dit aan een gespecialiseerde dealer bij u in de buurt overlaten.