Je theorie binnenslepen als een pro

Veel mensen struikelen over het theorie examen van het CBR, terwijl er vaak van tevoren gedacht wordt dat het examen wel even snel binnengetikt kan worden. Dit leidt tot het feit dat mensen zich niet optimaal voorbereiden voor hun theorie examen. Je wilt dit examen natuurlijk zo snel mogelijk halen, want het is zonde van je geld om het steeds opnieuw te moeten doen. Ook kan je vertraging oplopen met je rijlessen als het maar duurt en duurt voordat je je theorie diploma binnen hebt. Hier volgen daarom een aantal tips die je gaan helpen om het examen wel super snel te halen!

De praktijk is het beste klaslokaal

Als je veel buiten komt, op de fiets, te voet, of met je rijlessen, kom je in veel verschillende verkeerssituaties terecht. Dit is ideaal als je je aan het voorbereiden bent op je theorie examen! Je kunt namelijk in al deze verkeerssituaties zien wat voor verkeersborden er bij komen kijken en hoe automobilisten handelen in deze situaties. Je merkt als voetganger of fietser vanzelf wel of de automobilist optimaal handelt of niet. Zo ben je bewust en onbewust bezig met de verwerking van de stof die je anders alleen maar heel droog in een boek zou zien! 

Maak veel oefenexamens 

Online is heel veel oefenmateriaal te vinden die je helpen bij het voorbereiden van je examen. Je kunt bijvoorbeeld heel veel verschillende oefenexamens online vinden. Deze lijken vaak heel erg op het echte examen bij het CBR, dus deze toetsen zijn een uitgelezen mogelijkheid om je optimaal voor te bereiden op hoe het straks gaat als je er voor het echie zit. Autorijschool Spitz heeft de luxe van een samenwerkingscontract met iTheorie. Zij bieden veel verschillende oefenexamens aan! 

Begin op tijd met studeren

We kunnen het niet ontkennen, je moet gewoon echt heel veel stof kennen voor het theorie examen. Een boek dat uit ongeveer 25 hoofdstukken bestaat stamp je niet binnen een middag in je hoofd. Op deze manier sla je niets op in het langetermijngeheugen en zo heb je er straks in het verkeer ook niet veel aan. Het is het beste om enkele weken van tevoren te beginnen en elke dag een hoofdstuk te doen. Zo sla je veel meer op en weet je zeker dat je die regels nooit meer vergeet.