Een scooter kopen; welke stijl kies je?

Een scooter kopen is een goed idee. Het is sneller dan een fiets, maar je hebt niet altijd een rijbewijs nodig zoals bij een auto wel het geval is. Daarnaast zijn scooters goedkoper dan auto’s, zowel in de aankoop, wat betreft verzekeringskosten en het onderhoud. Een scooter is ideaal als je dagelijks snel en zonder al te veel moeite op je werk of op school wilt arriveren en ook pleziertochtjes maak je er gemakkelijk mee. Wanneer je een scooter gaat kopen, heb je de keuze uit verscheidene opties en de stijl is hier één van.

Hoe kies je de stijl?

Jij bent degene die op de scooter moet rijden, dus het is fijn als deze aansluit bij je persoonlijke stijl. Houd je van retro, dan is een sportieve scooter niet de beste optie en als je van klassieke stijlen houdt, dan kun je beter geen moderne scooter kopen. Er zijn schitterende retro scooters te krijgen die op dit moment helemaal in zijn. Deze zijn gebaseerd op de klassieke modellen en hebben kenmerken die rechtstreeks uit de jaren ’50 en ’60 zijn overgenomen. De sportievere en modernere scooters zien er strakker uit, zijn gestroomlijnder en hebben minder extreme kenmerken die de retroscooters wel hebben. Ook zie je dan meer glans terug in plaats van matte kleuren. Overweeg je opties goed, want het is natuurlijk belangrijk dat je een stijl kiest die bij je past. 

De verschillende merken

Er zijn een groot aantal scootermerken waaruit je kunt kiezen. Als je van moderne scooters houdt, dan is Yamaha een goede keuze. Deze zijn sportief, snel en sluiten goed aan bij de sportieve en moderne bestuurder. Vespa scooters staan bekend om hun retro uiterlijk en daarmee kun je een echt statement maken als je erop rijdt. Andere merken zoals Kymko, Peugeot en Sym verkopen allerlei modellen en verschillende uitvoeringen. Zij proberen alle doelgroepen te bereiken. Besluit dus van tevoren welke stijl scooter je mooi vindt en ga hiernaar op zoek. Zo kun je ook als je aan het rijden bent je persoonlijkheid en jouw specifieke stijl laten spreken.