6 voordelen van het rijden in een elektrische auto

Het is al bekend dat een elektrische auto beter voor het milieu is dan een standaard auto die op benzine of diesel rijdt. Maar er zijn nog veel meer voordelen. En die worden steeds bekender en handiger. Je hebt waarschijnlijk zelf ook al gemerkt dat je er steeds meer voorbij ziet komen. En je gaat er zo achter komen waarom. In de 6 voordelen die een elektrische auto heeft. En wie weet, koop jij straks ook wel een elektrische auto. En als je toch bezig bent, ga meteen een laadpaal kopen. Met een laadpaal voor je deur kan je gemakkelijk de laadkabel in de auto stoppen en opladen wanneer jij dat wilt. Hier komen we zo ook nog op terug

De voordelen van een elektrische auto

Het ligt op meerdere vlakken, dat het voordeliger en beter is om een elektrische auto te rijden dan een diesel of benzine.

  • Voordeel nummer 1

Het onderhouden van een elektrische auto’s is veel gemakkelijker dan bij benzine auto’s. het kan wel zo zijn dat de aankoop een grotere prijs heeft. Maar dat komt omdat er veel minder slijtage is bij een elektrische auto. En onderhoudskosten kunnen best hoog oplopen. En op langer termijn heb jij er dus meer aan als jij gewoon een auto kan rijden die niet elke keer een nieuw onderdeel nodig heeft. 

  • Voordeel nummer 2

Nog een financieel puntje waar jij lekker van kan genieten, is dat je minder belasting betaald met een elektrische auto. Dit kan de helft schelen van wat je normaal gesproken zou betalen met een diesel auto als je een hybride hebt. En met een volledig elektrische betaal je zelfs helemaal niks. Kan je toch weer elke maand een extra zakcentje overhouden.

  • Voordeel nummer 3

Hoe mooi is het dat je al 2 keer geld kan besparen. En hier is zelfs de derde. Elektriciteit heeft een lagere prijs dan andere brandstoffen. Je kan je auto dus opladen en je betaald minder. Even een kleine opsomming van de 3 financiële voordelen. Je betaald minder voor onderhoud, wegenbelasting en minder voor het rijden zelf. 

  • Voordeel nummer 4

Ben je nog niet verkocht? Dan kan dit jou overhalen. Een elektrische auto heeft geen luid gebrom net als andere auto’s. Wat heb je hier aan? De auto is veel stiller, je hebt echte rust als je erin zit en kan lekker genieten van muziek, de buitenwereld of rustig praten met andere in de auto.

  • Voordeel nummer 5

De elektrische auto is overal waar een laadpaal staat op de laden. En elke auto gebruikt de zelfde laadkabel, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat hij er niet in kan. En om dan een laadpaal thuis te hebben is helemaal mooi. Je komt huis, stopt de stekker erin, en de volgende ochtend kan je weer met een volle accu wegrijden

  • Voordeel nummer 6

Last but not least. Een elektrische auto is altijd een automaat. En je hoeft dus niet te schakelen of op te letten dat jij in de goede versnelling zit. Rijden is dus super makkelijk. En de meeste hebben extra functies om het nog simpeler te maken.