Wat doe je bij autopech?

De vraag wat je doet bij autopech wordt door de jongere generatie steeds slechter beantwoord. Veel jongeren krijgen minder te maken pech situaties. Immers, auto’s zijn stukken verbeterd. Toch is het belangrijk om te weten wat je moet doen in het geval van autopech. 

Wij helpen je voorbereid de weg op. 

Wat moet je doen bij pech onderweg? 

Pech? Dan is de eerste stap natuurlijk dat jezelf in veiligheid brengt. Dit doe je door eerst je auto naar een veilige plek te rijden/sturen. Dit kan bijvoorbeeld de vluchtstrook zijn. 

Zet zo snel mogelijk je alarmlichten aan. Zo weet ook het verkeer om je heen dat je pech hebt. En kunnen zij anticiperen op jou. 

Nu je auto op een veilige plek staat. En je hebt gesignaleerd naar andere autobestuurders dat je pech hebt. Trek jij natuurlijk jouw veiligheidshesje aan. Dit is ook verplicht tegenwoordig! Je moet een veiligheidshesje in je auto hebben.  

Daarnaast ben je ook verplicht een gevarendriehoek te plaatsen bij de auto. Deze zet je 30 meter achter de auto. 

Nu je alles gereed hebt, moet je zeker jezelf ook in veiligheid brengen. Je kunt niet in de auto blijven zitten. Dit is erg onverstandig. Ga daarom achter de vangrail staan. Mocht deze er niet zijn, dan zoek je een andere veilige plek. 

Sta je veilig? Dan kun je rustig de pechhulpdienst bellen. 

Wat neem je mee in de auto? 

Of je nu naar het buitenland gaat of gewoon de weg op gaat naar werk, sommige attributen zijn zeker handig om mee te nemen. In sommige landen zijn deze attributen ook gewoon verplicht. 

Je bent natuurlijk een gewaarschuwd mens. Daarom heb je deze attributen altijd in je auto liggen:

  • Gevarendriehoek. 
  • Veiligheidshesjes.
  • Verbanddoos. 
  • Brandblusser. 
  • Alcoholtester. 
  • Reservewiel + krik. 

Wat mag je verwachten van een pechhulpdienst? 

Wanneer jij en passagiers veilig staan, bel je natuurlijk een pechhulpdienst. Leg zo duidelijk mogelijk uit welke pech of schade je hebt. Op deze manier versnel jij de hulp! 

Een pechhulpdienst, zoals van vakgarage, kan je in vrijwel alle gevallen direct helpen. Het kan ter plekke worden opgelost en anders wordt de auto naar een garage gebracht. De auto wordt uiteraard gerepareerd. 

Je doet er verstandig aan om altijd voorbereid op weg te gaan. Zorg er sowieso voor dat je een veiligheidshesje en gevarendriehoek meeneemt. Want pech kun je nou eenmaal niet voorkomen.