Tips bij het kopen van een tweedehandse motor

Ben je op zoek naar een nieuw vervoersmiddel en is de keuze gevallen op de motor? Dan kun je beginnen met je zoektocht naar een motor die perfect bij jouw past, maar het zoeken is niet altijd eenvoudig, want waar begin je? Begin je te zoeken bij een motorzaak in Leeuwarden? Zoek je online naar een motoroccasion? Of ga je bij dealers langs? Als je op zoek gaat naar een tweedehandse motor, dan kun je in dit artikel een aantal handige tips vinden, dus lees snel verder. 

Doe altijd een testrit

Bij het kopen van een motor is het belangrijk dat je altijd een testritje maakt. Op die manier kun je erachter komen of de motor goed rijdt, maar er is nog een belangrijkere reden waarom je een testritje moet gaan maken. Je kunt er zo namelijk achter komen of de motor geen gebreken heeft tijdens het rijden. Test tijdens je rit daarom de remmen, de koppeling, de vering en de verlichting. 

Stel van tevoren je budget vast

Ook is het belangrijk om van tevoren je budget vast te stellen. Zo kun je alvast een selectie maken van soorten motoren en verschillende categoriën. Als een motor dan boven je budget uitkomt, hoef je geen afspraak te maken, testritje te doen of vragen te stellen en dat scheelt heel wat tijd. 

Vraag altijd naar het gebruik van de motor

Het is van belang om aan de verkopen te vragen wat er in het verleden allemaal is gebeurd met de motor. Zijn er ongelukken gebeurd? Hoeveel kilometer is er al gereden met de motor? En is er ooit eens schade ontstaan?