De rol van de stuurkogels onder auto’s

Auto Parts Online

Het onderstel van auto’s bestaat uit verschillende onderdelen, waarvan stuurkogels een voorbeeld zijn. Iedere auto is uitgevoerd met een dergelijke kogel, die het mogelijk maakt om de wielen een bepaalde richting op te sturen. In dit artikel gaan we dieper in op de werking van dit onderdeel. Tijdens de APK-keuring van een auto zal uitgebreid gekeken worden naar de staat van de kogel. Mocht een monteur slijtage opmerken, dan zal het onderdeel in veel gevallen vervangen moeten worden. Bij het vervangen van deze kogel kun je de monteur opdracht geven om het onderdeel voor je te bestellen. Je kunt er echter ook voor kiezen om zelf een los onderdeel op internet te kopen. De voordelen hiervan worden later in dit artikel besproken.

Stuurkogels

Werking van stuurkogels binnen voertuigen

Stuurkogels zijn niets meer dan zogenaamde kogelgewrichten, die een verbinding vormen tussen de wielen en het stuurhuis van de auto. Hierbij zit de buitenste kogel aan de wielzijde gemonteerd, die vervolgens weer aan de binnenste stuurkogel gekoppeld wordt. Deze binnenste kogel noemen we ook wel de axiaalkogel. Deze axiaalkogel zit gekoppeld aan het stuurhuis van de auto. Het is belangrijk om de verschillende kogels eens in de zoveel tijd af te stellen, wat gebeurt op het moment dat een auto uitgelijnd wordt. Zo wordt er op de juiste manier gereageerd op de stuurbewegingen van een bestuurder.

Onderdelen

Voordelig vervangen van losse onderdelen

Eerder in dit artikel werd al beschreven, dat je een automonteur opdracht kunt geven om losse onderdelen voor je te bestellen. Vaak is het veel voordeliger om de onderdelen zelf te bestellen. Er zijn op internet verschillende webwinkels te vinden, met een breed aanbod aan onderdelen voor auto’s. De kogels voor aan het stuurhuis zijn hier een voorbeeld van. Door de onderdelen zelf te bestellen ben je vaak goedkoper uit. Daarbij heb je de keuze uit een breed aanbod aan modellen en merken.